4000 € tuki, kun vaihdat öljystä ilmavesilämpöpumppuun tai maalämpöpumppuun

ELY-keskus tarjoaa avustusta öljylämmityksen vaihtoon – tarjolla jopa 4 000 euroa pientalon omistajalle

Avustushaku on avautunut 1.9.2020, mutta avustusta voidaan myöntää takautuvasti kustannuksiin, jotka ovat syntyneet 1.6.2020 jälkeen. Avustuksen myöntää koko maassa Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, ja avustuksen maksatuksen hoitaa ELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus (KEHA-keskus).

Avustusta myönnetään yksityishenkilöille ja kuolinpesille, jotka omistavat pientalon tai pientalossa sijaitsevan asunnon hallintaan oikeuttavia osakkeita. Pientalolla tarkoitetaan omakotitaloa tai paritaloa. 

Avustuksen myöntämisen edellytyksenä on, että pientalo on ympärivuotisessa asuinkäytössä. Avustusta ei myönnetä vapaa-ajan asunnolle. 

Avustusta kannattaa hakea jo ennen hankkeen aloittamista varsinkin, jos haluaa varmistua myönteisen avustuspäätöksen saamisesta. Ennen avustuksen hakemista kannattaa tutustua huolellisesti hakuohjeeseen(pdf). Hakeminen on helpointa sähköisessä Aluehallinnon asiointipalvelussa (valitse valikosta Ympäristön, kulttuuriympäristön, vesistön ja vesien- ja merenhoidon avustukset). Sähköisen asiointipalvelun käyttö helpottaa ja nopeuttaa asian käsittelyä. Voit myös syöttää Etsi-kenttään sanan öljylämmitys, jolloin oikea hakemus löytyy. 

Lähde: https://www.ely-keskus.fi/web/ely/oljylammityksen-vaihtajalleELY-keskuksen sähköinen asiointi

Lue lisää ELY-keskuksen sivuilta.

Tähän uusin uutinen ja ajankohtaisia asioita.

Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.
keyboard_arrow_up