4G/5G-ulkoantenni parantaa mobiililaajakaistan kuuluvuutta

Käytätkö nettiä kotona tai mökillä, mutta mobiiliverkko on hidas ja takkuilee?

Mobiiliverkkoa käytetään nykyään paljon esimerkiksi etätyön tekemiseen vaikkapa kotona tai mökillä. Lisäksi sitä käytetään myös paljon muuhun netin selaamiseen, pelaamiseen ja ohjelmien katsomiseen. Useita tietokoneita, puhelimia, tabletteja voi olla samanaikaisesti jakamassa yhteistä mobiililaajakaistaa.

Mobiililaajakaistan yhteysongelmia voivat aiheuttaa mm. maastoesteet sekä nykyään hyvin energiatehokkaiksi rakennettavien talojen rakenteet. Tällöin ulkona voi olla hyvä mobiiliverkon kuuluvuus, mutta sisällä yhteydet pätkivät tai signaali on heikko. 4G-reitittimen paikka kotona kannattaa miettiä, sillä se vaikuttaa sisällä kuuluvaan mobiiliverkkoon. Paikka tulisi valita siten, että mobiiliverkon signaali on vahva ja usein sellainen paikka on ikkunan vieressä. Silloin kun ikkunat ovat eri suuntiin, voi kuuluvuus eri ikkunoilla olla hyvin erilainen. Myös ikkunoissa on eroa: esim. selektiivilasit vaimentavat signaalia voimakkaasti.

Voit tarkistaa omalta operaattoriltasi mobiiliverkon kuuluvuuden alueellasi. Kuuluvuuskartat näyttävät yleensä kuuluvuuden ulkona, eikä niissä välttämättä ole voitu ottaa huomioon kaikkia maastoesteitä.

Ulkoisen 4G/5G-antennin asennus parantaa mobiililaajakaistan kuuluvuutta

Mobiiliverkon kuuluvuutta voi yrittää parantaa pöytäantennilla, joka voidaan asettaa esimerkiksi ikkunalle, ja jo se voi riittää kuuluvuuden parantamiseen. Parhaan tuloksen saa kuitenkin yleensä talon seinään tai katolle asennettavalla 4G/5G-antennilla, joka voi parantaa mobiiliverkon kuuluvuuden moninkertaiseksi. Ulkoantenni voidaan helposti suunnata lähettävää tukiasemaa kohden. Asentajan mittarilla todetaan paras suunta tarkasti.

4G/5G-mobiiliverkon suurimmat nopeudet saavutetaan käyttämällä ns. kaksoispolarisaatioantennia, jossa on nimensä mukaan kaksi antennia yhden antennikotelon sisällä. Vaikeissa paikoissa voidaan käyttää myös harava-antennityyppistä 4G/5G mimo -suunta-antennia. Tällaiset antennit tunnistaa kahdesta kaapelista. Useimmissa myynnissä olevissa 4G/5G-reitittimissä on kaksi antenniliitäntää. Nämä reitittimet tunnistaa siitä, että ne pystyvät jopa 300 Mbit/s siirtonopeuteen.

Lisäantennin valinnassa kannattaa varmistaa, että se vahvistaa seuraavia 4G-taajuusalueita 700, 800, 1800, 2100 ja 2600 MHz. Useimmat ulkoantennit toimivat monilla eri taajuusalueilla, mutta markkinoilta löytyy myös vain tietyille taajuusalueille tarkoitettuja antenneja.

Koemittaukset ennen antennin asentamista

Asiakkaan luona voidaan tehdä koemittaukset, ennen kuin asiakas tekee päätöksen ulkoisen antennin asentamista, jotta selviää onko ulkoisen antennin asennuksesta hyötyä. Koemittauksesta veloitamme 70 eur.

Tehdään teillekin nopea 4G/5G-mobiililaajakaista, jotta netin selaaminen, etäopiskelu ja etätyöt sujuvat helposti. Kysy meiltä ulkoisen antennin asennusta!

keyboard_arrow_up